Op de vlucht - VS trekken vliegdekschip Eisenhower terug uit de Rode Zee te midden van opgevoerde Houthi-aanvallen - Dissident.one (2024)

Feit is dat het commandoschip van ‘Operatie Prosperity Guardian’ al wekenlang niet meer in de buurt van de Houthi’s durfde te komen.

Of het nou geraakt was, of reparaties nodig had of bevoorrading omdat de munitie op was. Dat was allemaal niet duidelijk.

Wekenlang heeft het vliegdekschip rondgedobberd in het Noorden van de Roze Zee, buiten bereik van het meeste Houthi schiettuig.

Er was nog even sprake van dat het verplaatst zou worden naar Israël om dat land te helpen bij de komende massale raketaanvallen door Hezbollah. (dat staat vast)

Maar er is anders besloten. Handig is het allemaal niet, want de thuisbasis van de Roosevelt (die de taken over moet gaan nemen) is de Westkust van de VS en die moet eigenlijk ook al terug naar huis omdat de bemanning oververmoeid is. Die gaat nu naar Israël, moet dan eerst langs de Houthi’s – Holadijee – en vervolgens weer de hele wereld terugvaren als Hezbollah hem niet keldert, omdat die niet door het Panamakanaal kan.

Roosevelt has already had a long deployment and is also due to head home soon, as is the Reagan.

2/2 pic.twitter.com/0XjBPdPkS6

— Will Schryver (@imetatronink) June 22, 2024

There is no other logical way for @TheRealCVN71 to get to the Mediterranean except via the Suez Canal.

The Roosevelt is a Pacific-based carrier, home port San Diego. Moving it to the Mediterranean in the first place is dumb. It would have to go home the way it came.

— Will Schryver (@imetatronink) June 22, 2024

They are wise to let the Israelis come to them. Hezbollah is not configured for offensive warfare.

— Will Schryver (@imetatronink) June 22, 2024

Zero Hedge:

Misschien nog een teken dat de door de VS geleide ‘Operatie Prosperity Guardian’ niet goed verloopt (aangezien deze niet daadwerkelijk een einde heeft gemaakt aan de voortdurende Houthi-aanvallen op internationale schepen), hebben de leiders van het Pentagon de USS Dwight D. Eisenhower bevolen naar huis terug te keren.

De carrier die de Amerikaanse reactie op de Houthi’s heeft geleid, was al op een tweemaal verlengde tournee. “Tijd om ze naar huis te brengen”,zei een Amerikaanse defensiefunctionaris in militaire nieuwsmedia. Maar zelfs met de langdurige aanwezigheid van het nucleair aangedreven vliegdekschip in de Rode Zeezijn de Houthi-aanvallen alleen maar toegenomen.

“Met meer dan 30.000 vlieguren en meer dan 55.000 mijl varen demonstreerde de IKE CSG onze inzet voor regionale stabiliteit en beschermde vrijheid van navigatie in de Rode Zee en de Golf van Aden”, schreef Central Command opXover de inzet van Eisenhower.

“De IKE CSG handhaafde ook hun inzet voor de veiligheid van alle zeevarenden, door bij verschillende gelegenheden zeelieden in nood te redden na niet-uitgelokte aanvallen op onschuldige zeelieden door door Iran gesteunde Houthi’s”, voegde CENTCOM eraan toe.

Advertisem*nt

Een ander nucleair aangedreven vliegdekschip, de Theodore Roosevelt, zal naar verwachting binnenkort vanuit zijn huidige positie in de Stille Oceaan onderweg zijn naar het Midden-Oostenom een ​​Amerikaanse aanwezigheidsmissie in de regio voort te zetten.

Vanaf zaterdag lag de Roosevelt voor anker in Busan, Zuid-Korea, te midden van de ratelende retoriek en bedreigingen tussen Seoul en Pyongyang.

Het was misschien niet zo slim van de zio-yanks om een wereldoorlog te starten, Ze kunnen niet overal tegelijk zijn. Van hun 11 vliegdekschepen zijn er maar 5 echt inzetbaar, voor ander Amerikaans oorlogstuig ligt die verhouding nog slechter. van het duurste militaire project ooit, de F-35, is maar 1 op de 10 inzetbaar.

De afgelopen dagen is er een reeks Houthi-aanvallengeweest op de regionale scheepvaart voor de kust van Jemen. Op zaterdagmeldden regionale media bijvoorbeeld: “De Houthi’s in Jemen zeggen dat ze aanvallen hebben gelanceerd op een commercieel schip nadat het een Israëlische haven had aangedaan, en op een Amerikaans vliegdekschip dat naar huis was gestuurd na maanden van reageren op zee-aanvallen die waren gelanceerd vanwege de oorlog tegen Gaza.

Dat schip werd geïdentificeerd als de onder Liberia-vlag varende bulkcarrier Transworld Navigator, die naar verluidtin de Arabische Zeedoor ballistische raketten was getroffen.

De afgelopen maanden hebben de Houthi’s bij verschillende gelegenheden zelfsdirecte aanvallenop de USS Dwight D. Eisenhower opgeëist.

De VS zullen het begrijpelijkerwijs nooit toegeven als de Houthi’s de Eisenhouwer geraakt hebben.

Fair winds and following seas to the Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group (IKE CSG) as they return home to their families.

Flying over 30,000 hours and sailing over 55,000 miles the IKE CSG demonstrated our commitment to regional stability and protected freedom of… pic.twitter.com/CA9W3l7g2R

— U.S. Central Command (@CENTCOM) June 22, 2024

Het maakt niet uit. We zijn getuige van de laatste wanhopige stuiptrekkingen van de Grote Satan. Het einde van de Zio-Anglo wereldoverheersing is nabij.

Het is de vraag of wat er voor in de plaats komt beter zal zijn.

Als u de artikelen van Dissident.one waardeert, kunt u HIER een donatie doen om de site in de lucht te houden.

Lees meerVliegdekschip U.S.S. Eisenhouwer slaat op de vlucht voor de Houthi's
Lees meerDe Houthi's vielen het Amerikaanse vliegdekschip Eisenhower in de Rode Zee aan en beweren er een "kritieke klap" aan te hebben toegebracht !
Lees meerMeer U.S.S. Eisenhower-geruchten en mysterie

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Op de vlucht - VS trekken vliegdekschip Eisenhower terug uit de Rode Zee te midden van opgevoerde Houthi-aanvallen - Dissident.one (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5702

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.